اسرار الكركم لجمال هاااايل وبشره بيضاء

الكركم مسحوق طبيعى لجمالك: 


الكركم من مساحيق الجمال الطبيعية التى يجب أن تكون لدينا دائما فهو يدخل فى جمال البشرة والجسم من حيث تفتيح وتوحيد اللون وتنقيتها وشدها ولعلاج الهالات السوداء ويساعد على التخلص من الكلف والبثور وإزالة الشعر الزائد من الجسم ويقلل من نسبة الدهون بالجسم لأنه يعمل على إنسياب العصارة المرارية التى تقوم بتكسير الدهون ويستخدم لتجميل لون الشعر لانه يعطي الصبغة الصفراء التي يتميز بها 
لجمال البشرة. 

لتفتيح البشرة وتبيض الجسم: 

1- ملعقة صغيرة حـنة مطحونة وملعقة صغيرة كركم تخلط مع بعض حتى تمتزج مع ماء الورد حتى نحصل على عجينة مثل الكريم تترك 5 دقائق ثم نغسل الوجة 

2- تتكون من 4 ملاعق كبيرة نشا و2 ملعقة كبيرة كركم و5 ملاعق حليب سائل وليمونة واحدة توضع المكونات على النار حتى تجمد ثم توضع على الوجه مثل القناع لمده ربع ساعة بعد ذلك تغسل بالماء الفاتر ثم يوضع على الوجه مكعب ثلج من ماء الورد

3-ملاعق حمص مطحون ونص معلقة كركم مع ذرات ملح يخلطوا كالبودرة ثم يضاف الماء بالتدريج حتى يصبح الماسك متماسك يوضع حطيه على الوجه والرقبة والصدر ساعة كاملة ثم يزيل بالماء يوميا لمدة اسبوع ويمكن وضعه بعد ذلك مرة واحده بالاسبوع
4-معلقة زبادي ومعلقه عسل ومعلقة ماء ورد وقليل من الشوفان والكركم ثم يخلط كالعجينة شبه يابسة وليست سايلة ثم توضع على الوجه ساعة بالأسبوع
لعلاج الهالات السوداء: يستخدام الكركم بعد سحقه سحقاً ناعماً وخلطه مع الفازلين أو زيت الزيتون والدهان به مرتين يومياً مرة في الصباح ومرة في المساء


5- يخلط مقادير متساوية من شوفان وزبادي وعسل ويضلف لها ماء ورد للعجن وذرات كركم مطحون وتوضع على الجسم مرة بالاسبوع 

6-أستخدام ربع كاس رز مطحون وربع كاس قشر بيض وكاس ونص صندل مطحون و3 ملاعق كبيرة زعفران ناعم و4 ملاعق قرنفل وعود كركم ثم يطحن ويحفظ بعلبة وعند الحاجة اليه نأخذ ملعقتين كبيرة واضيف لها ماء ورد وحليب للعجن وتوضع على الجسم 7 ساعات على الأقل او طول الليل

7-   5ملاعق حنا و8 ملاعق سكر و5 ملاعق قرنفل مطحون مع ملعقة صغيرة كركم ثم يخلط ويوضع بعلبة وعند الاستخدام يؤخذ منه ملعقتين ويضاف لها ملعقة صغيرة زيت اللوز او زيت السمسم او زيتون ويترك على الجسم ربع ساعة ثم يفرك الجسم ثم يزال بالماء.

لتقشير البشره وتفتيحها: 
8- يستخدم من الكركم وزيت زيتون ويدهن بها الجسم لمدة خمس دقائق 

الطريقة المغربية لتفتيح الجسم: 
تتكون من 5 ملاعق حنا و8 ملاعق سكر و5 ملاعق قرنفل مطحون وملعقة صغيرة كركم ناعم يخلط ويوضع بعلبة وعند الاستخدام يؤخذ منه ملعقتين ويضاف ملعقة صغيرة زيت اللوز او زيت السمسم ويترك على الجسم ربع ساعة ثم يزال بالماء الكثير جدا وبعده حمام مغربي 





لإزالة سواد الركب والاكواع: 
يخلط الكركم مع فازلين ويدلك بها البشرة


لجمال منطقة العينين : 
وللهالات السوداء يستخدم اسبوعيا ملعقة كركم وفازلين طبي وماء ورد ويتم خلط المكونات بنسب متساوية ويوضع حول منطقة العين لمدة نصف ساعة ثم يشطف بالماء 
لجمال الجسم.


لازالة الشعر الزائد: 
من كركم طبيعي وزيت جوز الهند الأصلي ثم افرك هذا المزيج جيدا الذي يكون على شكل كريم سائل على المنطقة المطلوبة بشكل دائري بعد ذلك إغسله وسوف تلاحظ أثناء الفرك أن بعض الشعر يتساقط معك .

منقول

شعرك اصفر بطريقة طبيعيه ومتجربة


الكاتبة:ميكانوخبيرة التجميل المصرية
بيكون الشعر  اصفر واجمل واشيك من الصبغه 
 بشرط ان شعرك يكون نضيف و مغسول و ناشف و ليس مصبوغ من قريب والا اللون مش هيمسك فيه.




- هتجيبى بابونج قد كف ايدك يعنى كبشة
- تغليها على النار و لما المياه تبدا تقل هتلاقى لونه اتركز اكتر
- صفيه و حطى عليه الكركم كانك بتعملى حنه يعنى زى العجينة
- و لو صعب عليكى فرده على الشعر حطيله زبادى علشان يبقى زى الكريم
- لما تخلصى غطى شعرك كله بالبلاستك و عليه فوطة علشان البقع
- و كمان مش عايزينه ينشف بسرعة
- اغسلى شعرك بالمياه بس 
- طبعا بودرة الكركم ماسكة فى الشعر و فى الفروة
- هتحطى كريم حمام و دلكيه كويس و اشطفى هياخد كل الباقى و ينزل والشعر يصبح نظيف.
رد: جليتر وفواصل حصريآعلى نسائيات

طريقة عمل كفتة الحاتى وسر الحاتى فى عمل الكفته

طريقة عمل كفتة الحاتى وسر الحاتى فى عمل الكفته..سر كفتة الحاتى لا احد يعرف هذا السر غير صنايعية الكباب و الكفته فقط
السر ده عرفته بعد مجهود جامد قوى قوى قوى




المكونات دى لكيلو لحمه و يقاس عليها عند زيادة الكمية


1- اللحمه تكون مفرومه فرم خشن مش ناعم

2- يضاف 20% دهن بتلو (من عند الجزار أسمه نطر)


3- تتبل الكفته بملح و فلفل و بشر بصله متوسطه مصفاه تماما من المياه لإننا هانحتاج الميهعند الشوى يعنى احتفظى بيها


4- معلقتين برغل ينقعوا فى ماء لمده ساعه ثم يصفوا من الماء تمام و يتم فرمهم مع اللحم والبصل(موضوع البرغل انا ضيفته من عندى لأن الحاتى مش بيحط برغل لكن السبب فى انى ضيفت البرغل أن طريقه تصبيع الكفته و شويها بدون ماتقع عايزه حرفيه عاليه قوى علشان)


كده ضيفت البرغل إختيارى للناس اللى ماعندهاش خبره الشوى علشان أضمن أنها ماتقعش منهم على الفحم


5- يقسم الكيلو على حسب عدد الأسياخ على هيئة كرات و يوضع فى الثلاجه لمده 3 ساعات


6- ضعى فى طبق او صينيه  مياه البصل و عليها معلقه بيكربونات صوديوم (بيكينج باودر)


طبعا فى ماده تانيه بتستخدم لكن صعب تلاقيها عند أى عطار عموما هاقول عليها اللى يقدر




يجيبها يحطها بدل البيكربونات اسمها (عطرون) و هى على شكل الملح الخشن و يتم تذويبها




فى ماء و تصفيتها من الشوائب و طبعا يفضل إذابتها فى ماء البصل


7- طلعى الكفته من التلاجه قبل الشوى على طول و تمسكى قطعه الكفته على ايدك و تحطى السيخ عليها من المنتصف و تضغطى اللحمه عليها و تبدى تفرديها على السيخ بالضغط المتواصل لفوق و تحت لحد ماتتفرد على السيخ بالسمك المناسب ماتبقاش تخينه قوى و لا رفيعه و الأهم بعد ماتفرديها بللى ايدك بميه البصل اللى عليها كربونات او عطرون واضغطى على مسافات متباعده بصوابعك علشان تعملى فروق فى السيخ ماتبقاش الكتله كلها حته واحده ده بيقلل من وزن الكفته على السيخ و ماتقعش


ملحوظه:فايده البيكربونات أو العطرون انه بيخلى اللحمه تتماسك بسرعه اول ماتشم النار .

- بعد ماتشيلى السيخ اللى استوى ضعيه فى صينيه مفروشه بالعيش وبقدونس متقطع وغطيها و حطيها فى فرن البوتجاز و اقفلى عليه حتى لا تبرد الكفته الى ان تخلصى المقدار كله



أحلى كفته ممكن تاكليها فى البيت
بل أفضل فى الطعم و طبعا ده على حسب نوع اللحم

طبعا فى حاجه تانيه بتتحط على الكفته اللى بتخلى الناس ماتقبلش طعم اى كفته غير من المحلات

الماده دى هى محسن طعم أسمها مونوصوديوم أو ملح صينى تشبه السكر فى شكلها و موجوده



فى الهايبرات الكبيره زى كارفور مثلا الكيلو ب 20 جنيه و طبعا ده يفضل عندك سنه و اكتر

لأنك بتحطى معلقتين صغيرتين بس على الكيلو منه
 لا احد يعرف السر ده غير صنايعية الكباب و الكفته فقط


منقول



نصائح واسرار حصرى لشوى ديك رومى بدون حرقه صور

نصائح  واسرار حصرى لشوى ديك رومى بدون حرقه صور

 كيفية شواء ديك رومى كبير، دون حرقه اوجفافه؟ 



الحل هو الحراره غير المباشره بجمع الفحم فى جانب والديك فى الجانب الاخر 
خلينا نشوف
المقادير:
ديك رومى
توابل ملح وفلفل وزعتر
خل عنب
عصير ليمون
الطريقة:
1--انقع الديك الرومى قبل الشوى بيوم فى التوابل التى تفضلها(ممكن فلفل اسود مع زعتر) وعصير الليمون والملح وخل العنب 
حتى نحافظ على رطوبة اللحم اثناء الشوى ولا يجف سريعا ويكتسب الطعم الجميل
وممكن اثناء الشوى تعطيه مارنيه (اى تمشى عليه بالفرشاه)  خليط من خل العنب  والليمون والملح والفلفل الاسود كل فتره حتى لا يجف
2-اشعل الفحم وأجمع الفحم فى جانب واحد فقط وضع التركى فى الجانب الاخر

3- ثم ضعى الديك فى الجانب الاخر وتحته صينيه لجمع  المرقه منه واقلبه كل فترة لينضج بالكامل



4-اغلق غطاء الشويه للحفاظ على الحراره
واذا كنت تعتقد ان الديك يحصل على اللون الذهبى بسرعه ويمكن ان يحترق دون نضج
فيمكن لفه بورق فويل (المونيوم)وعند قرب النضج انزع ورق الفويل ليحصل على اللون الذهبى

5- يأخذ الشواء من 2 ساعتين الى عدة ساعات اعتمادا على حجم الديك وخلال هذه الفترة ستحتاج الى ان تزيد الفحم كلما خلص
لا تستعجل على الديك حتى لا يحرق 
استخدم ترمومتر اللحوم للتأكد من نضج الديك من الداخل



وتمتعى بالطعم والشكل

محور 26 يوليو واهل اكتوبر زحام ووالوقفه بالساعات 2011

القسم
2011محور 26 يوليو واهل اكتوبر والوقفه بالساعات 2011... المحور...المحور 26 يوليو 2011



بعد الثورة والمحور الحل ايه.......
كان نفسى اصور شكل العربيات وهى واقفه على المحور 26 اكتوبر
المحور محتاج حل سريع كاى كنيسه اتحرقت او اتهدمت مع احترامى الكامل للاخوه المسيحين.
بنقف بالساعات لحد ما نستوى ولسه الصيف جاى اكتتتتتتتر يا ريت حل سريع من اى احد 
المفروض ان مدينة 6 اكتوبر منطقه صناعيه يعنى موضوع تيسير الطرق  فى اشد الحاجه ليه لتسهيل دوران عجلة الانتاج .
علشان الموظف على ما يوصل العمل بتكون رجله ورمت من السواقه وفى قمت الارهاق هينتج ازاى ومصر هتتقدم ازاى!!!!!!!!! 
واللى نازل عمله ايضا فى وسط البلد بيتبهدل على المحور مثله......
ياريت تشوفولنا حل.......
عمل نفق من والى وسط البلد
عمل طريق اخر (عن طريق ابو رواش )
عمل كوبرى علوى 
لو ما فيش فلوس فى البلد الان ممكن يتكمل المشروع من رجال الاعمال المستفيدين ويتعملهم تسهيلات فى المقابل
مع فتح حساب فى اى بنك للتبرع للمشروع من اى احد ...
ويجعله عامر