ترتيب خزانة المطبخ

القائمة الرئيسية

الصفحات

ترتيب خزانة المطبخ

شوية ملاحيظ رفيعه:
-الشفاف أفضل  من الملون  حتى لو هتعملى ليبل

-المربع افضل من المدور بيوفر مساحه وشكله اجمل


 اللى بذراع افضل من غير اللى بلا ذراع بيسهل عليكى مسكه والصب منه

-وحدى اللون على قد ما تقدرى

holds loose staples and storage containers.


-هاتى بلاستيك ماركه ثقه علشان ما يتكسرش بسرعه



عندك ثلاث كميات للخزين :
1-حاجات كميتها كبيرة (من اثنين الى خمسه كيلو او اكثر)
2-وحاجات كميتها متوسطه (نصف كيلو او كيلو)
3-حاجات صغيره(ربع كيلو ثمن كيلو او اصغر)

اولا الحاجات الكبيرة:
ومكانها أسفل الخزانة
السكر
الرز
المكرونة
الدقيق
الخ

 صورة كفكرة مصرية 
تخزين اكياس المكرونه
 اكياس الملح
 اكياس السكر
وهنا الرز
فى الخزنه من اسفل 

 كفكره غربيه







بس اوعى تستخدمى بتاع الدهانات فيه مواد ضارة 


ممكن ترتبيهم على حوامل

 Drawers to Organize Pantry
لا احب هذه الادراج فى المطبخ الا  لو عرفتى تدخليها داخل الخزانه 


فى الادراج هذه لو دخلت جوه الخزنه لو بره لا افضلها

والكميات الصغيره فى كونتينرز اصغر
زى خزين:

الاارز البسمتى

شعرية

لسان عصفور

عدس اصفر

عدس بجبه

لوبيا

فاصوليا

فول مدشوش

 فول تدميس
وممكن برطمانات بس ديه فكرة عمليه خاصه اليد اللى فى العبوه

الحاجات المتوسطة والصغيره:

تخزين الاشياء الصغيرة والمتوسطة:
 الحاجات المرتبطة ببعض فى سلة واحده

قبل
بعد

لو السله دية هذه ليست متوفره
ممكن فى الكونتينرز مثل هؤلاء
لو مجموعه صغيره رتبيهم فيها
وديه افضل لكياس الفانيليا والبيكنج
والفيجتار وكل الاكياس
وعلب التوابل لو مجموعه صغيره



لو مجموعه كبيره  يبقي فى حجم اكبر
لو داخل الدرج قسميه علشان ما يتكركبش بسرعه 

اومجموعه من الاكياس داخل كونتينر
او  فى الادراج

ونكتب اعلى البرطمان علشان لما نفتح الدرج نلاقي اللى عايزينه بسرعه

او شراء ادراج تدخل الخزنه


او استخدام الادراج المنفصله


تقسيم الارفف:

كل رف مخصص  لحاجة واحده

او متقسمه لحاجتين مثلا
رف السكر ودقيق وملح ومكرونات  ,مع الحبوب الجافه (فاصوليا,عدس ,لوبيا...الخ)
مثلا رف المشروبات مع المكسرات
 ورف التوابل والمعلبات

لا تملئ الدرف على اخرها فى الترتيب حاولى تخلى فى مكان فاضى لاى حاجة مستقبليه


الكورن فليكس
ممكن تفضي كل العلب  فى كونتينرز مربع هتكسبي مساحه واقفلى الاكياس بالمشابك العديه

المغلفات:
فانيليا وبكنج باودر
بيكنج صودا
خميرة
جيلي
كريم كراميل
سكر بني


اوعلى الباب




 ╩/╩/♥♥♥♥


زيوت وخل:

زيت ذرة او شمس
زيت زيتون
سمنه
خل
خل بلسميك

-افرغى الزيت المستخدم يوميا فى زجاجات شكلها شيك وجمعيهم على صينيه بجوار البوتاجاز


كفكرة عربيه

كأفكار غربية


والباقى خزنيه فى كونتينرز داخل الخزنه


او تجمعى زجاجات الزيت فى جركن كبير لتوفير مساحه
ممكن تضعى اسفله طبق او مفرش ليحمى الخشب من بقع الزيت


تخزين المشروبات:

المشروبات:
شاي فتله
شاى عادى

القهوة
لبن بودره
نسكافية
كاكاو
نسكويك
كركديه
سحلب
زنجبيل
 قرفة
 حلبة
يانسون
عرقسوس

على الكاونتر أحتفظى بالسكر و الشاي والقهوة  في علب خاصة ذات شكل جميل  
وياريت بنفس لونهم حامل الملاعق الكبيرة
باقى عبوات الشاى  افرغيها ضعيها فى شي عبوة مقفوله كويس فى كونتينرز


أستخدمى المنظمات هده لرصها فوق الرائعه
وبتكسبي مساحه رأسيه وهتشوفى كل العلب بدل ما تتكدس وتستخبي بعضها


Organize Your Baking Cupboard




التوابل

فلفل اسود
 كمون
 كسبرة
 ورق لورا
حبهان
فيجتار
 ملح
ملح ليمون
بابريكا
 توابل فراخ
 توابل لحمه
 زعتر
  روز ماري
 شطة
مستكه

 البهارات احتفظي بها  فى اكياسها في الثلاجة
واملئي كميه صغيره منها في العلب
عندما تنتهي اعيدي تعبئتها وذلك لحفظ النكهه وحمايتها من السوس


 فى الدرج


 لو داخل الخزنه
على منظم وهو افضل لترى كل الموجود عندك
او فى كونتينرز

 على الثلاجه


مكسرات:

هتجيبي علب  نصف كيلو  او اقل على حسب ما بتشترى لون واحد
علب كيلو او  نصف كيلو ما تجبيش الصغيره ولا ليها لازمه

هتجيبى علب كبيره نصف كيلو كبيره لانها بتاخد مساحه كبيره

الاكياس الصغيره فى كونتينر
فى لاخر أستخدمى منظمات 


درج خزين من اليابان

الليبل
ممكن تشتريها جاهزه من المكتبه (فى جرير)
او تقصى ورق من عندك وتربطيه بخيط او دباره على العبوه

او تقصي الغلاف وتلزقيه على العبوه











مش شرط تطبقي كل الافكار طبقي اللى يناسب مطبخك ويناسب امكانياتك
الصور مجمعة للافادة