جلاش باللحمه المفرومه بالصور


المقادير




لفة جلاش فاخر ..



نصف كيلو لحم عصاج



اصبع ذبدة مذاب



2 كوب حليب دافئ



2 بيضة



ملح وفلفل اسود






الطريقة



الأول نعضج اللحمة مع بصلة مقلية بالزيت وفلفل رومي مقطع وفلفل اسود وملح

ونحضر صينية ويفضل تكون مربعة وندهنها بالذبدة بعد ذلك ناخد ورقة جلاش بنطبقها اتنين ونحطها في الصينية تبقى كأها طبقتين وندهنها بالذبدة ... ثم ورقة تانية ونطبقها اتنين ونحطها في الصينية وندهنها بالذبدة ،، نضع حوالي اربع ورقات جلاش مطبقين (اثنين) وندهنها بالذبدة




بعد ذلك نحط عصاج اللحم ونفرشة ع الجلاش ماعدا الأطراف






بعدين نحط طبقة تاني جلاش وندهنها بالذبدة وهكذا تقريبا 5 طبقات واخري شي ندهن الوش بالذبدة كمان ... ونقطعة بالسكين لمربعات او مثلثات زي ما يعجبك



ودي الصورة بعد ما خلصت رص ودهن وتقطيع










بعدين نكون مجهزين في الخلاط 2 بيضة وكوبين حليب وملح وفلفل واذا بتحبي نصف مكعب ماجي نضربهم ونحطهم فوق الجلاش...







 

وندخلها فرن حار لحد ما تحمر من فوق .. انا عامة مش بشغل لها الشواية من فوق بتركها بدون فتح الفرن وبتستوي وتحمر بدون شواية عشان ممكن تحليها تتحمص من فوق وماتطلعشي بنفس الطعم


الوقت.... نصف ساعة

بعد ما استوت



بعدين نعيد تقطيعها على نفس التقطيع الأول ...






ملحوظة/ بعد ما تطلعيها من الفرن ماتخليهاش تتعرض لتيار هواء عشان ما تنشفش من فوق وتتكـسر الطبقة الأولى.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منقول للأفاده

إليكي أفضل الحلول لمنزل خالي من الفوضى لمنزل منظم مقدمة من موقع جودي الاروبة حيث يوفر لك أفضل الحلول لتخزين سهل وسريع بالإضافة إلى النصيحة التي يمكن أن تساعدك في تنظيم منزل يستحق الإقامة فيه و بميزانية صغيرة تعلمي كيفية تنظيم منزلك ، وتبسيط الحياة والحصول على المزيد من الوقت للأشياء التي تحبها. تكشف الخبيرة التنظيمية أمينة أحمد ، الخبيرة التنظيمية في قناة جودي الاروبة على اليوتيوب ، عن نصائحها وحيلها وأسرارها للحصول على بيت خالٍ من الفوضى في 15 دقيقة فقط في اليوم.


الابتساماتEmoticon