فيديو تشيكن كييف http://www.youtube.com/watch?v=dl2TBNx_h2Y
تشيكن كييف هو اساسا من المطبخ الاوكراني ويشتهر ايضا في روسيا المقادير:
ــــــــــــــــــــ
صدور فراخ مخلية
ملح - فلفل
بهارات فراخ - خلطة بهاراتي
عصير ليمونة - معلقتين خل
الحشو:
ـــــــــــــــــــــــــــ
3 معالق زبدة كبار بدرجة حرارة الغرفة
(قطعتين جبنة كيري – مواتزريلا او شيدر او رومي) اختياااري انا بحب طعم الجبن مع الفراخ
ثوم مفروم – نصف ليمونة – ملح – فلفل – بقدونس مفروم
بيض مخلوط بلبن وملح فلفل – دقيق – بقسماط مخلوط بفجيتار
الطريقة:
ـــــــــــــــــــــــــــــــ
1-نتبل صدور الفراخ بالبهارات كلها
2- نحضر الحشوة
نخلط الزبدة مع ثوم مع بقدونس مع كيري ومواتزريلا وملح وفلفل وليمون
3- نحضر صدر الفراخ ويكون مفتوح من النصف و تحشي بمعلقة عاااادي
4- ثم تلف علي بعضها وتقفل بخلة
وممكن تكون رول صغيرة
والكمية كلهااااا
5- نحضر طبق فيه بيض بلبن بسيط وملح وفلفل وطبق تاني دقيق وطبق ثالث بقسماط بفيجيتار
نضع الصدور في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
ويغطي جيداااا
6-بعد ما نخلص الكمية كلهاااا يغطي الطبق ببلاستيك او استريتش
ويوضع في الفريزر سااعتين والافضل تحفظ قبلها بفترة
انا باحضرها واضعها في طبق واغطيها وتفرز لحين الاستخدام
7- تقلي في زيت غزير مع التقليب جيدا حتي تستوي جيدااااا
ثم نقطعها شراااايح وتقدم
حقيقي طعمهاا رووووعة تستحق انكم تجربوهااااا
احلي من البانيه
لان الزبدة بتخلي صدور الدجاج طرية ولذيذة من الداخل
ــــــــــــــــــــــــــــ
منقول للأفاده