بطاطس محشيه باللحمه المفرومة فى الفرن


بطاطس محشيه باللحمه المفرومة فى الفرن
بطاطس والحشو لحم مفروم
المقادير:
1/2 ك بطاطس صغيره جدا
1/4 ك لحمه مفرومه
2 بصله متوسطه
1 كوب من شوربه دجاج او لحم
ملح وفلفل وزنجبيل جاف وجوزة الطيب

الطريقه:
قشرى البطاطس وقوريها
-وفى زيت غزير اقليها حتى يصفر لونها (على خفيف)وطلعيها على ورق لامتصاص الزيت
بطاطس محشية لحمة مفرومة ..صورها قبل ما يفترسوها
عصجى اللحم بالملح والفلفل  والبصل المبشوروالزنجبيل وجوزة الطيب  والطماطم اومعلقة صلصة
عند نضوج اللحم اتركيه ليبرد قليلا 
احشى  البطاطس بللحمه المعصجه
بطاطس محشية لحمة مفرومة ..صورها قبل ما يفترسوها
رصى البطاطس فى صينيه و اسكبى عليها نصف كوب الشوربه  وضعيها فى الفرن حى تحمر وجهها
وبالف هنا
منقول

طريقة الزراعه فوق الاسطح خطوه خطوه بالصور والفيديو

طريقة الزراعه فوق الاسطح خطوه خطوه بالصور....طريقة الزراعة فوق الاسطح ..Farmer on the Roof..
-أهم خطوة  نظف سطح منزلك جيدا قبل بدء زراعته بفترة كافية والتخلص من أي مهملات تسبب هجوم الفئران.ولو فيه فئران قاومها بالطعوم السامة  او المصايد ..
والا مش حتلاقى لا نبات ولا محصول

- يجب الأخذ بالاعتبار عمق أحواض الزراعة وأن لا تقل عن 30 - 50 سم 

إلى عايزه تزرع خضروات فوق السطوح
- يجب انتقاء نباتات تتحمل الشمس او عمل ضليلة من قماش السيرام...كما بالصورة

محاصيل الزراعة فوق الاسطح:-
-بالنسبة للخضروات: المحاصيل الورقية مثل الملوخية، الجرجير، الفجل، السبانخ.. حيث وجد أن المتر المربع المزروع بالملوخية يعطي حوالي 4 كيلوجرامات.
- المحاصيل الثمرية مثل  الطماطم، والخيار، والفلفل، والفاصوليا، والكنتالوب، والفراولة.
صورة للفلفل
[chile+harvest+09.JPG]
صوره للطماطم 
-أما بالنسبة لأشجار: الفاكهة فهي تزرع في براميل حوالي 60 لتر ويزرع بها أشجار مثل الليمون ،الخوخ ، الرمان، والعنب.

لتنفيذ هذا المشروع:-
 يمكنك البدء بالنظم البسيطة التي هي عبارة عن:-
1-الترابيزة الخشب
ترابيزات من الخشب بمساحة 1م × 1م بأرجل خشبية وارتفاع (عمق)50 سم على أن يكون لها حوائط حوالي 10 سم،

 2- البلاستيك
ثم يتم تغليف هذه الترابيزات ببلاستيك سمك 0.25 مم،
قم بعمل 3 ثقوب صغيرة قطر الواحد 1 سم بالغلاف البلاستيكي، حيث يتم عبر تلك الثقوب تصريف مياه الري الزائدة

3-والبيئة 
-3كوبيات من الطين ممكن الرمل بدلا منه(فى رمل نظيف يشترى من محلات ادوات الزراعه ورمل عادى بتاع البناء انتى بتنظفيه بنفسك بغسله فى اناء كبير وتصفيته كذا مره حتى يكون الماء المغسول به فى الاخر نظيف كغسل الارز)

-مع كوب واحد من البيتموس(البيتموس يشبة قالب الطوب فيتم بلة بالمياة ويتم تفتيتة ويخلط جيدا مع البرلايت)
-مع كوب واحد من البيرلايت

ضع البيئة الزراعية داخل الوحدات الخشبية المغلفة بالبلاستيك

-أضف الماء للبيئة الزراعية ثم ابدأ ببذر البذور أو وضع الشتلات، ويزرع من 12-24 نباتا في المتر المربع..

4-الري

-قم بري الخضراوات على الأقل مرتين في اليوم وثلاث مرات في الأيام شديدة الحرارة.

-قم بري الفاكهة على الأقل مرة واحدة في اليوم ومرتين في الأيام شديدة الحرارة.

-لا ترو النبات في ساعات الحر ويفضل ري النباتات في الصباح الباكر أو آخر النهار.

-أضف المحلول المغذي الذي يحتوي على جميع العناصر الغذائية التي يحتاجها النبات، لمياه الري يوما بعد يوم.

5- الصرف:

ضع إناء عميقا أسفل الثقب الموجود بالوحدة لتجميع المياه الزائدة عن حاجة النبات ثم أعد استخدامها في اليوم التالي للري مع إضافة المحلول المغذي(ويتم اضافة المحلول المغذى بكمية اقل و ذلك لان المياة تحتوى عى محلول ويتم اضافة المحلول المغذى بنسبة 5 جرام لكل 5لتر فى الماء مع مراعة اذابتة جيدا)
6- الافات:

حافظ على مزروعاتك من الأمراض والآفات:
ـاستخدام بعض المواد الآمنة التي لا تضر الإنسان أو البيئة مثل الرش بالكبريت الميكروني أو مادة الفيرتميك وهو مستخلص حيوي غير كيميائي، وذلك كل ثلاثة أسابيع صيفا وكل أسبوعين شتاء.

نباتات الزينة يمكن معها استخدام المبيدات الكيميائية الموجودة بالأسواق حسب نوع المرض.

استخدم بعض المستخلصات النباتية مثل الثوم بأخذ حوالي 5 جرامات من فصوص الثوم الطازج، واطحنها وأضفها إلى لتر من الماء، ثم خذ الرائق منها لرش النباتات لمقاومة الآفات الفطرية والحشرية وذلك كل أسبوعين.

يمكن أيضا أن تخلط ملعقة خميرة مع ملعقتين من السكر على لتر من الماء ثم تضعها في الثلاجة لمدة يوم واحد ويرش على النباتات كل أسبوعين، لمقاومة الأمراض الفطرية.
فيديو الزراعه:-
اولا خلط البيئه وعمل بلوكات لزرع البذور

ثانيا طريقة زرع الشتلات
الطماطم

أفكار لتأخذى منها للزراعه:-
الزراعه فى ادوار
  
وممكن كما بالصورة
ان كان عندك ادراج او كمود قديم ممكن تزرعى فيه ..

ممكن الزرع فى احواض ووضع شى يجمع الماء الزائد من تحتها
[Tomato,+eggplant,+pepper+seedlings+hardening+off.jpg]
فى زجاجات المياه الغازيه 
مقبلات الطماطم الإرث - أسبوع 2
اوعية الدهان البلاستيكيه


طريقة عمل ترابيزة الزراعه فيديو




ان عجبك الموضوع قولبلى

طريقة زراعة نبات السجادة coleusبالصور

طريقة زراعة نبات السجادة coleusبالصور..صور نبات السجادة
سمي هذا النبات بـ السجادة  لـنقوشه وألوانه Coleus
 أفضل وقت لإكثار هذا النبات هو خلال فصل الصيف والربيع
الطريقة:-
 انتقي أحد الأفرع القاسية من النبات وبواسطة السكين أو المقص إقطعى هذا الفرع للحصول على العقلة بمستوى يقع تحت مستوى اتصال الورقة بالساق أو الفرع
ممكن تتضعى 3 أو 4 قطع في إناء صغير
2- وضعى هذه العقلة في الزجاجة التي تحتوي على الماء واتركيها حوالي الأسبوعين مع  تغير الماء كل فتره..حتى تظهر عليها الجذور
 (ويمكن المحافظة على بقاء النبات مستقيم فى الاناء بوضع قطعة قماش تلف حول النبات عند عنق الزجاجة)
 وبعد التجذير يتم نقلها الى الاصيص...
-جهزى التربة فى وعاء كبير
ضعى
3كوبيات من الطين(ممكن الرمل بدلا منه)
مع كوب واحد من البيتموس
مع كوب واحد من البيرلايت
صورة البيرلايت (يشترى من المشاتل ومحلات ادوات الزراعه)
البيرلايت

ثم قسميها فى اوعية الزرع
املئ نصفها السفلى بالتربة ثم ضعى النبات فيها ثم املئ باقى الوعاء بالتربه ولاتضغطى التربه  .وضعى الماء بلطف وسخاء حتى يخرج الماء  من الجزء السفلي من الوعاء
ملحوظة:-
 الضغط على التربة قد يضر الجذور الهشة. 
أسقى النبات بالماء بخفة عندماتجف التربة من أعلى.

طريقة زراعة الريحان فى المنزل صور وفيديو


طريقة زراعة الريحان فى المنزل صور وفيديو..طريقة زراعة الريحان فى المنزل...الريحان ..زراعة الريحان..الحبق..زراعة الحبق


الريحان او الحبق basil من النباتات العطرية ونبات يستخدم في الطب البديل والتداوي بالاعشاب وتزين الطعام.
يزرع فى شهر مارس او ابريل(3 او 4)
الطريقة:-
1-جهزى التربة المكونة من الرمل والبيتموس واخلطيها جيدا فى حوض عميق 20سم
2- اروى  الحوض اكثر من مرة على منضدة ليتساوى سطح التربة واروى جيدا بالماء حتى يخرج من قاع الحوض
3-انثرى بذور الريحان (لاتضعي أكثر من 5-6 بذورفى الاصيص الواحد)على السطح واغرزيها بصابعك فى عمق 1 سم ..أو اخلطي البذور بكمية من الرمل الناعم حتى يمكنك توزيعها جيدا وغطى بطبقة رقيقة من الرمل الناعم فوق البذور.

 
يمكنك التغطية بوضع كيس من البلاستيك فوق الحوض..ذلك سيوفر الرطوبة
وحرارة مناسبة على ألا تكون الاصيص معرض مباشرة لأشعة الشمس وذلك حتى الانبات(تتطلب مكان دافئ).
4- اكشفى الغطاء يوميا لتتأكدى من عدم الحاجة للرى حتى الانبات اذا لزم الرى يكون بالرش وليس بصب الماء حتى لاتتجمع البذور فى مكان واحد او تنجرف من مكانها..
5-ازيلى الغطاء بعد الانبات وظهور النباتات الصغيرة ويوضع النبات فى الشمس..المهم ان لا تتركى التربة تجف فى هذة المرحلة ابدا .
6- بعد انبات الريحان ووصول النبتة لطول عشرة سم
يمكنك سحبها من التربة بعد ريها جيدا بهدوء ثم زراعتها فى اصيص مستقل لكل شتلة والرى جيدا
 كل 2-3 ايام...
Bird Eaten Basil

ملحوظة:- الريحان يمكن ان يبقى لعدة سنوات ...ولكن لسهولة زراعتة وحيوية بذورة وقوة الانبات تعاد زراعتة سنويا كل ربيع.... بعد شهر من الانبات يمكنك اضافة الاسمدة بعد اذابتها فى ماء الرئ.....وتتعدد أصناف الريحان بشكل كبير..
فيديو يوضح زراعة الريحان

ازاله السواد من المناطق الحساسه بسرعه



احضري ليمون.. و خل ....و لبن بودرة


اخلطيهم حتي يكونوا لونهم اصفر و تكون زي الكريم

ضعيها في المكان الذي تريدين ازاله السواد منه وضعي عليه كيس نايلون

اتركيه 7 او 8 ساعات

بجد والله يا فتكات انا جربتها و فعلا جابت مفعول من اول مرة

اتمني ان تستفيدوا

منقول
لو بشرتك حساسه  لليمون او الخل لا تعمليها

تعالي اقولك تروقي مطبخ ازاي كلام عملي مش كلام مجلات









الحمد لله مطبخي على طول نظيف ومنظم
بصراحة هو كبير بس برضه انا مهتمة بيه جداااا
تعالي اقولك تروقي مطبخ ازاي(كلام عملي مش كلام مجلات)
انا بحب اقرا كتير عن المطبخ وطريقة تنظيفه
بس بصراحة معظم المواضيع اللي بدخلها
بحسها دش كتييييير عالفاضي
او تحسي ان الموضوع معقد

باذن الله انا هحاول ابسطهولك

هنتكلم عن تنضيفه وتترتيبه

التنضيف
مبدئيا كده:
لما بتصحي الصبح وانتي بتصلي الفجر
بتطلعي الفول اللي في الفريزر
(انا بخزنه بالاسبوع)
وبتحطيه في طبق وتسيبيه يفك
وكمان بتطلعي اللي انتي ناوية تطبخيه للغدا ان شاء الله

وممكن ترجعي تنامي تاني
لما بتصحي بقى وتودي الاطفال المدرسة
وتخلصي ارجعي وصلي الضحى
وبعدين ابدئي الهمة

وانتي شغالة كده قولي اذكار الصبح

خلصتي قولي اذكار عادية وجددي نيتك في عملك في بيتك

الصحابة كانو تجار نوايا
يعني يعملو حاجة واحدة
وومكن ب70نية
وبياخدو ثوابهم


جهزي الفطار اتعودي عشان تبقى سريعة
ابدئي بالحاجة اللي هتاخد وقت
يعني قطعي البطاطس واقليها وعبال ما تطيب
طيبي الفول والبيض
وعبال ما يتعملو تكوني جهزتي الخضار المقطعة والجبنة
والمخلل والحلاوة الطحينية والعسل او المربى
يعني قصدي المعلبات(وبكده هيكون الفطار تمام)

ونصيحة اي حاجة تتوسخ جري اغسليها

وعندي نصيحتين مهمين:
-حطي عالحوض سلة صغيرة او علبة جبنة كبيرة
لبسيها كيس(حطي فيها الزبالة)
زي قشر البطاطس او قشر البصل
ولما تخلصي ارمى الكيس في السلة الكبيرة

-متحطيش اطباق كتير عالمطبقية
لانك كل ما كترتي هتكسلي تغسلي المواعين
وهتلاقيهم فجاة كتييييير

حطي مثلا طبقين من كل نوع
ولو اتوسخو مش هيملو الحوض قوي
وجري هتغسليهم عشان
تستخدميهم تاني(والله طريقة ممتازة)


انا بقى حاطة عالسفرة مفرش بلاستيك
كنت شرياه ب7ونص
وفوقه مفرش سفرة جميل(بس رخيص)
بحط الغالي لما يجي الضيوف
ولما نجي ناكل بشيل المفرش القماش
واحط المفرش البلاستيك (اعلق عالشاي واوطي خاااااااالص)
خلصتي بقى الفطار وفطرتو
امسحي مكان السفرة
بفوطة مخصصة ونظيفة وارمي اللي
عليها في طبق من الاطباق
اللي خلصت عالفطار

اجري اكنسي تحت السفرة(باي مكنسة)

وبعدين ادخلي اعملي الشاي

خلصتي وشربتو الشاي
ادخلي اغسلي مواعين الفطار
وامسحي البوتجاز
والرخامة والارض

ومشي بسرعة عالاجهزة اللي عندك
بفوطة مخصصة لكده بالديتول او اي مطهر وريحته حلوة
زي الخلاط والميكروويف والكاتيل
واي حاجة ظاهرة عالرخامة

امسحي الارض واغسلي فوطك واخرجي
وانتي في قمة السعادة
وراااااااااااااااااحة بال

تعالي بقى ارتاحي معانا شوية على فتكات
وبعدين ادخلي بقى اعملي الغدا
هنبدأ بايه
حطي نوع اللحمة اللي هتطيب
وعبال ما تطيب
اعملي الرز والخضار
وياريت طبق السلطة(بس يكون طازة قبل الاكل مباشرة)

او الغدا اللي تحبيه واهم حاجة الغسيل
اول باول للمواعين

خلصتي بقى يومك في المطبخ
اغلي شوية مية مع اي زيت
برفان بتحبيه
هيخلي ريحة الشقة جنة

امسكي كيس الزبالة واقفليه
وجهزيه عشان ترميه
وغيري كيس تاني للسلة
واغسلي السلة باي مطهر عندك

حاجات بقى اسبوعية:
-اغسلي التلاجة ومتحطيش فيها اطباق
خلي كل حاجة في طقم التلاجة
ده بيحافظ على شكل وريحة وطبيعة الاكل
وبرضه ريحة التلاجة (وممكن تحطي فحمة)

-امسحي مكان الزبالة بالديتول ونظفي المكان كويس

-اغسلي الفوط ومريلة المطبخ
في الغسالة بمية بتغلي وكلور او اوي مطهر
مع الاريال او مسحوق التنظيف العادي

-ممكن تغسلي المشاية اللي في المطبخ
خلصتي كده خلاص

للتنظيم والترتيب بقى:
حطي في طقم التلاجة العلب الكبيرة
الرز والمكرونة والسكر
والدقيق ولسان العصفور والشعرية والذي منه
وهما في اكياسهم(بس هيحفظ مطبخك ومنظره )

استغلي العلب الفاضية بتاعت الصلصة
وحطي فيها التوابل
والبهارات وخلى لكل برطمان حاجة
يعني انا مثلا عندي برطمانات:
حبهان كمون وفلفل اسمر وكزبرة
وزعتر وروز ماري وكاري وكركم
وزنجبيل وقرفة و سماق وورق لورا
وفي برطمانات كبيرة:
شوفان وفيجتار وباشميل
وخلطة سمك وخلطة كبسة ونشا
ونوعين عصير(برتقال وتفاح)
وشوفان ونسكافيه وبن وكاكاو وحلبة
وكركديه وبس كده
بفتح الرف ده
نفسي بتتفتح جدااااااااااااااااااا

وانا فارشة التلاجة بمفرش حلو قوي
الموضوع ده بيخلي تلاجتك شيك جدااا
وقبل ما تحطي اي حاجة في التلاجة امسحيها من تحت

ادراج المطبخ انا مخصصاها:
الاول للشوك والمعلاق والسكاكين
والمقاوير والقطاعات بتاعت البسكوت
واسياخ الشواية

التاني للفوط بتاعت المطبخ الجديدة وجلد الانبوبة
وليفة المواعين والسلك

التالت للاكياس البلاستيك(انا بشتري بتاعت اللبن)
وبحط كمان القصدير والبلاستيك اللي بغلف بيه
والجوانتيات وورق الزبدة وورق المطبخ

اكياس السوبر ماركت بخصصها للزبالة(بحطها في شنطة السوق)

الرابع والاخير بحط فيه قطع الخلاط (الكتشن ماشين)
اللي مش بستخدمها تقريبا
وكمان مشترك او لمبة باظت(قريبي بياخد لمبتين بايظين
من الموفرة وبيدني واحدة سليمة)

وعلى قد ما بقدر بخلي مطبخي نضيف دايما
نامي عالسرير وانتي مطبخك
فلة-شمعة-منورة
وبالك مرتاح ومستعدة لاي ضيف

متنسوش تقيموووووووووووووووووو
احسن اجيب لكم العوووووووو

ادعولي ربنا يشفي عمورة لان دراعه مكسور
ويبارك فيه وفي جنى ويجعلهم من حفظة القران الكريم
وينجح جوزي في الماجستير

مش لازم تكتبو الدعوة
المهم عندي تدعولي انا وزوجي وعيالي ولو في سركم

منقول

مقبلات الباذنجان ابهرى ضيوفك واخطفى أنظارهم بالصور

القسم

مقبلات الباذنجان ابهرى ضيوفك واخطفى أنظارهم بالصور 
بالمقبلات تبهرى ضيوفك وتخطفى انظارهم 
أنا بحب جدا المقبلات، فالمقبلات بوصفها طبق جانبى أكثر أهمية مثل الطبق الرئيسي. .
  حين تتناول الطعام  في أحد المطاعم،الانطباع الأول لك للمطعم يأتى من شكل وطعم  المقبلات التى تفتح شهيتك
 ومن الواضح ان أغلب المطاعم يحاولون جعل اول انطباع جيد للزائر.
  .بالمقبلات تبهرى ضيوفك وتخطفى انظارهم
وهذا الفرق بين وجبة لطيفة ووجبه غير؟
حتى لو كانت الوجبة الرئيسية كارثة، فالناس سوف تتذكر أن المقبلات كانت جيده .

مقبلات الباذنجان 
تقدم دافئة أو باردة


المقادير:-
ثمرة باذنجان كبيره بذنجان 
2-3 طماطم، مقطعة إلى شرائح

نصف كوب من جبنة البارميزان المبشور الطازج  


 2-3ملاعق زيت زيتون
4 ملاعق مايونيز
2 فصوص من الثوم المسحوقة
الملح والفلفل
 ريحان
الطريقة:-
-اخلطى الباذنجان مع زيت الزيتون والملح والفلفل.
-ضع الباذنجان حوالي 5 دقائق على مشواة كهربائية او حتى تنضج شرائح الباذنجان،
-نخلط في هذه الأثناء جبنة البارميزان المبشور والثوم المطحون والمايونيز والفلفل في وعاء صغير
-ثم نرتيب شرائح الباذنجان على طبق التقديم
- ثم نضع فوقه شريحة من الطماطم
-وملعقة من خليط الثوم بارميزان
-وريحان من أعلى
هكذا تقدم

فساتين2012


فساتين 2012 - فساتين 2012 اجمل الفساتين 2013 احلى فستان 2012 - فساتين 2012 - فساتين 2012 اجمل الفساتين - احلى فستان 2012 
فساتين 2012 فساتين 2012 اجمل
فساتين 2012 فساتين 2012 اجمل