تفريزات رمضان بالصور ملف متكامل لربة المنزل والموظفة
من الامور التي تشغل الكثير من السيدات الان الاستعداد لشهر رمضان الكريم للتفرغ للعبادة إليكي سيدتي ملف كامل عن تفريزات رمضان بالصور وأهم النصائح الموفرة في الوقت والمجهود.
من الافضل يكون عندك فريزر منفصل
من الامور التي تشغل الكثير من السيدات الان الاستعداد لشهر رمضان الكريم للتفرغ للعبادة إليكي سيدتي ملف كامل عن تفريزات رمضان بالصور وأهم النصائح الموفرة في الوقت والمجهود.
من الافضل يكون عندك فريزر منفصل
لان فريزر الثلاجه يجمد لكن لا يوصل لدرجة البرودة المطلوبة
علشان كده الاكل بيفقد طعمه وجودتة بعد ما يطلع منه
لكن الفريزر المنفصل يحافظ على نكهة الاكل وجودتة
-ولابد من فصل المجمدات ذات الروائح النفاذه
كالثوم والبصل مثل السمبوسه والكفته
عن المجمدات الثانيه علشان ماتأثر عليها
shopping
list
شوبنج ليست
بتعملى قايمه تكتبي فيها كل اللى هتحتاجيه
علشان ما تنسيش حاجه
او تشترى حاجه
زيادة
أكياس التفريز
نوعان واحد بيتقفل وهذ افضل واسرع
والاكياس العاديه
وقلم لكتابه النوع والتاريخ
وممكن تحتاجى أطباق فوم
لو هتفرزى على طول
من غير ما تفرزى على مرحلتين
لكن لا تضعى الاكل مباشرة على تلك الاطباق
ضعى كيس بلاستيك شفاف عليها قبل وضع الاكل عليها أو ورق زبدة
خطوات التفريز فى الاكياس
لاى نوع اكل :
رصي الاكل على صينيه مغطاه بالكامل بكيس بلاستك
ورصي طبقه من المفرزت
وضعى كيس مره ثانيه وطبقة مفرزت وهكذا الى يخلص المقدار
وأدخليهاالفريزر الى ان تجمد
وضعى كيس مره ثانيه وطبقة مفرزت وهكذا الى يخلص المقدار
وأدخليهاالفريزر الى ان تجمد
وبعدين قسميها في اكياس
أفضل نوعيه أكياس فالكون قويه وما يطلع منها الروائح
الطريقة الصحيحه لرص
أكياس التفريز فى الفريزر
حاولى دائما يكون الكيس مسطح
ده هيوفرلك مساحه ووقت البحث والتنقيب
جوه الفريزر
ممكن ترصيهم فى مجموعات
تستخدم مع بعض
مثل كيس بسله
وراه كيس جزر
وراه كيس صلصه
يطلعوا من الفريزر مع بعض وقت التحضير
او ترصيهم كنوع واحد
مثل
اكياس صلصه مع بعض
تفريز اللحوم:
اولا الدجاج:
هاتى دجاج كبير
وزن 2كيلو ونص
هطلعى منهم
البانيه
الناجتس
الكوردن بلو
الاوراك والجوانح للصوانى وللشوى
الجلد وباقايا اللحم بالعظم للشوربة
الكبد والقوانص للرز بالخلطه
البانيه
تبلي الصدور وضعيها فى الدقيق
ثم البيض ثم البقسماط وعليه شويه نشا
وشليه فى الفريزر
تفريز الناجتس
افرمى البانيه مع بطاطسية مهروسة
وتوم وتوابل وبيض وبقسماط خشن
وقطعيها بالاشكال ورصيها طبقه واحده على صينيه ودخليها الفريزر
ضعي كيس بلاستيك
او ورقة زبده على صينيه
وضعى اشكال الناجتس
ثم طبقه بلاستيك
ثم ناجتس
ودخليها تجمد فى الفريزر
بعد ما تجمد ضعيهم
فى اكياس التفريز
ودخليهم الفريزر
ممكن تختصر الخطوات
اللى فاتت
وترصيها بعد تشكيلها فى اطباق الفوم وتضعيهم فى الفريزر
تفريز الكوردن بلو
اقطعى صدر الفرخه
وقسميه بشكل رقيق لحشوه
ودقيها حتى يكون
رقيق
ويستوى بسرعه من الداخل
وتبليه
واتركيه 3 ساعات فى الثلاجه
أثم افرديه واحشيه
لانشون وجبنه
ولفيه
وممكن تستخدمى خله تثبته
ثم بيضة مخفوقه
ثم ضعه في
مسحوق البقسماط
ثم تفرزيه
باقى الفرخه
الاجنحه
والدبابيس
تبليهم كويس
ورصيهم فى اكياس
التفريز
ثانياً تفريز اللحمه
هتغسليها وتضعيها فى مصفاه
وبعدين تتبليها لو للشوى
او للسلق
او للصوانى
اللحمه المفروم:
هتجيبي كميه
تقسميها
لحمه معصجه للصوانى
وكفتة داود باشا
وكفتة الحاتى
وبرجر...الخ
-واللحمه المفرومه
تتعصج بالبصل والفلفل الاسود وورق اللورا
وطماطمايه وفلفليه خضراء
تستوى وتتفرز
كفتة داود باشا:
نصف كيلو لحمة مفرومة
نصف بصلة مبشورة
ملح وفلفل وكمون وشطة حمرا-
معلقه دقيق
- فلفل أخضر(اختيارى)
الطريقة:
1- اخلطى اللحمة مع البصلة
المبشورة مع الملح والفلفل والدقيق وكوريها اد
الليمونة
ثم تتفرز فى اكياس او اطباق فوم
البرجر
مغرفة الايس كريم تضمن لك قطع
متساوية من البرجر
كفتة الرز
ممكن تفرزيها بدون سوى
وممكن بعد تحميرها
السجق
اغسلية
وصفيه وفرزيه طبقات كما ذكرنا
تفريز السمك:
السمك او بانية السمك
اغسليه كويس
وممكن تنظفيه
من الداخل
بسهوله بفرشاة أسنان جديده
او اى فرشه مثلها
صفيه فى مصفاه
ثم تبليه
وضعيه فى اكياس التفريز
تفريز المعجنات:
القطايف
تحشيها المكسرات ورصيها
طبقات كما ذكرنا
ثم فرزيها
وتطلع من الثلاجه تقليها
وبعدين تسقيها سيرب
والسيرب بتاع القطايف بيكون تقيل مش خفيف
عجينة البيتزا
بعد ما تخمر
نضعها فى اكياس
التفريز
تفريز السمبوسك
تحشى السمبوسك
ثم تدهن بزيت خفيف
حتى لا تلصق
وتفرز في أكياس محكمة الغلق
تخرج قبل ساعة من القلي أو الشوي
شاورمة
وتطلع على الميكروويف
لمدة 2-3 دقائق
تدفئ ثم تؤكل
تفريز المكرونة
خاصه تكون جاهزه للصوانى
أسلقي المكرونة
وصفيها من الماء
وضعى معلقة صغيره زيت لمنع الالتصاق
ورصيها فى صنيه طبقة واحده وضعيها فى الفريزر
وطلعيه وضعيها فى اكياس التفريز ثم ادخليها ثانية الفريزر
صلصه المكرونة على قد كل كيس عبوه او ممكن كيس صغير
نضعها فى باسكت واحد
تفريز الخضروات:
الملوخيه
الطريقة هذه هتحافظ على لون الملوخيه الاخضر الجميل
نخرط الملوخية
نحضر حلة صغيرة على قد الملوخية
نضع فيها نصف كوب ماية صغيرة
بعد ما تغلى الماية نضيف الملوخية ونقلب
لغاية ماتتشرب الماية
وهتتشربها بسرعها لانه الماية قليله
نتركها تبرد وتوضع فى اكياس التفريز
الباميه
1-قطعى رؤس الباميه واطرافها
2-بعد ما يغلى الماء ضعى الباميةمن ثلاث الى خمس دقائق فيه
3-طلعيها من الماء المغلى الى ماء مثلج لوقف عملية النضج
نصفيها ونضعها فى اكياس التفريز
تفريز الجزر
نفس خطوات
البامية
فى ماء مغلى لمدة3الى5 دقائق
ثم يوضع فى ماء مثلج او ماء تحت الحنفيه
ثم قطعيه او ابشريه فى البروسيسور او المبشره
ثم يوضع فى اكياس التفريز
تفريزات رمضان بالصور
تفريز الفاصوليا الخضراء
نفس خطوات البامية
و هذا التفريز الصح والصحى للخضروات
لوقف إنتاج الأنزيمات
التي يمكن أن تسبب تغير اللون
أو فقدان النكهة
يعنى ما تعمليش ناصحه
وبتكسبي وقت
وتفرزيهم
على كده خضر
تفريز خضرة المحشي
او اى خضرة
قطعيها
ثم ضعى فوقها شوية زيت اى ذرة او شمس
او شوية ماء
لتحافظى على لونها الاخضر
ضعيها فى اكياس صغيرة على قد الاستخدام
وممكن تفرزيها فى قوالب
تفريز عصير الليمون:
طريقة رائعة وسهل
نعصر الليمون اولا:
ثم نصبه في قالب ثلج
ونضعه فى الفريزر
وبعد
ما تجمد نضعهم في اكياس
التفريز
وعند تحضير عصير ليمون نضع في
الخلاط
مكعبات ليمون +ماء + سكر
ونخلطهم روووووعه
والبيض
ممكن يتفرز بنفس الطريقه
البياض لوحده والصفار لوحده
او الاتنين مع بعض
تفريز الحبوب
امانة كل اللى قرأ موضوع تفريزات رمضان بالصور يعمل شير واتس اب وفيس بوك
الموضوع مجمع وحصرى مدونة جودى الاروبة
الصور من مواقع عديده للافاده