اسرار المحشي لكل ست بيت عربيه اولا خلطة المحشي اللي هي اساس الطعم
🍓السر الاول
ان الخلطه مينفعش نحط عليها اي توابل غير الكمون والشطه والفلفل الاسود بس الاساس الكمون والملح لكن اي توابل تاني بتبوظ الطعم ...
🍓المهم السر الثاني
ان خلطة الممبار الوحيده اللي ينفع نحط فيها ثوم
🍓السر الاول
ان الخلطه مينفعش نحط عليها اي توابل غير الكمون والشطه والفلفل الاسود بس الاساس الكمون والملح لكن اي توابل تاني بتبوظ الطعم ...
🍓المهم السر الثاني
ان خلطة الممبار الوحيده اللي ينفع نحط فيها ثوم
🍓اما السر الثالث
ان خلطه الممبار لازم نزود الزيت علشان ينزل الرز بسرعه ويبقي سهل الحشو ...
🍓اما السر الرابع
واللي يخص الممار بس هو الكسبره النشفه اللي لازم نحطها في الخلطه وبعد ما يتحمر نرش عليه شوية كسبره تاني دي بتديله طعم تاني تحفه
🍓السر الخامس
هو خضرة المحشي ودي مكونه من شبت وكسبره وبقدونس ودي لازم نكترها لان هي اساس الطعم وسر صغير لو عايزه تخزنيها اغسليها وصفيها كويس من الميه وقطعيها وحطيها في الكيس في الفريزر وممكن تاخد اكتر من 6شهور ويفضل لونها اخضر بس اهم حاجه لازم تتصفي كويس قبل التقطيع ..........
❤🍓بعد كل الاسرار يلا بينا نعمل الخلطه ❤🍓
اولا نحمر بصله كبيره وننزل عليها الخضره شبت وكسبره وبقدونس ونقلبها شويه مع البصل وده علشان تنزل الزيوت اللي فيها وريحتها تفحفح
وبعدين ننزل الصلصه ونحط ملح وكمون وشطه لو حبيتي ونسبها تتسبك كويس ونكون شاطفين الرز ومصفينه ونحطه علي الصلصه
ونقلبه لمدة دقيقه ونزله يبرد ونحشي بيه كرنب ورق عنب كوسه فلفل اخضر اي حاجه تحبيها ولما تيجي تسوي المحشي حطي ربع كوب زيت علشان ميلزقش في بعض وتحطي عليه الشوربه سخنه علشان ميعجنش منك وطبعا لازم بعد 10دقائق توطي عليه النار خالص وبالهنا والشفا
#شيماء